Funktionshinder 
 

Det finns tillräckligt med ny information när du börjar på universitetet som du ska hålla i huvudet. Då kan det vara bra att se över din kommande studiesituation. Särskilt viktigt är det om du har ett så kallat varaktigt funktionshinder exempelvis dyslexi eller annat.

Så fort du blivit antagen till en kurs som du tänker påbörja, hör av dig till studievägledaren och berätta om din situation. Läs mer om vad som kan göras under rubriken funktionshinder.


Planera och följ dina studier 


Du läser vanligen en kurs på helfart 100% hos oss. Det är 40 timmar i veckan som ska avsättas för studierna, fast tiden med undervisning är 15 timmar i veckan. Då kan det vara läge att inte boka den där resan under studietiden eller ta för många extrajobb och volontäruppdrag.

Läs noga igenom scheman och information du får från institutionen och kurslärare. Du behöver inte bara ha koll på kurslitteratur eller var och när du ska vara på plats för en föreläsning. Du behöver även ha koll på tentor, när de ska lämnas in och vilket resultat du fått. Om något är oklart är det bättre att fråga än att vänta... kontakta lärare, studentexpedition eller studievägledaren.
Ha för vana att spara alla scheman och utskick, hämta alltid ut din tenta när den är betygsatt för att få resultat och feedback och håll koll på tentadatum och dina studier via www.minastudier.su.se


Studieteknik - det är viktigt
 

Om du behöver stöd och råd angående studieteknik kan du också fråga studievägledaren redan innan du börjar kursen. En mängd användbara tips hittar du också på vår hemsida.

De flesta studenter kan behöva tips och råd. Ta vara på det som erbjuds av hjälp, stöd och tips. Särskilt som ny student kan det bli en rejäl omställning att planera sin studietid, förstå nya begrepp och undervisningsformer och hantera det självständigt för att klara studierna. Läs mer under rubriken "Stöd och hjälpmedel till studierna".

Skaffa kurslitteratur i god tid!

Att ha tillgång till kursens litteratur är förstås nödvändigt för att klara utbildningen. Sök fram din kurs via rubriken "utbildning" och "våra utbildningar" så hittar du vilka texter som är aktuella för din kurs.

Studiestöd - CSN


Kontakta alltid CSN om du har frågor kring ditt studiestöd.
 

Terminstider
 

Vissa saker är bra att veta om du söker studiestödet och det är terminstiderna. En "Terminsdel" = 7,5 hp och datumet är ungefärlig start på kursmoment.

Vårterminen 2012
2012-01-16 – 2012-06-03
Terminsdel A: Måndag 16/1
Terminsdel B: Onsdag 15/2
Terminsdel C: Måndag 19/3
Terminsdel D: Måndag 30/4

Höstterminen 2012
2012-09-03 - 2013-01-20
Terminsdel A: Måndag 3/9
Terminsdel B: Torsdag 4/10
Terminsdel C: Måndag 5/11
Terminsdel D: Torsdag 6/12
 

Vårterminen 2013
2013-01-21 - 2013-06-09
Terminsdel A: Måndag 21/1
Terminsdel B: Torsdag 21/2
Terminsdel C: Måndag 25/3
Terminsdel D: Måndag 6/5